Missä järjestyksessä vauvalle kiinteitä?

Vauvani aloittaa kiinteät. Missä järjestyksessä etenemme? Jos vauva alkaa saada makuannoksia 5–6 kuukauden iässä, ei ole merkitystä, millä ruoka-aineella aloitatte. Tarjoa vauvalle vähitellen monipuolistuvasti eri ruokaryhmien tuotteita: kasviksia, viljaa, perunaa, lihaa, kalaa ja kananmunaa.

Miksi vauvalle kova patja?

Pikkuvauvan patjan on oltava jo turvallisuussyistä napakka ja jopa kova, jottei synny tukehtumisvaaraa.

Mitä öljyä vauvalle?

Jos lapsi on 8–9 kk vanha ja tarvitsee enemmän rasvaa tai haluat lisätä rasvaa maun vuoksi, suositellaan öljyä (oliivi-, rypsi- tai pellavaöljyä) tai pehmeää kasvismargariinia. Aloita mielellään perunasoseella. Se on hyvin sulavaa ja miedonmakuista.

Miksi vauvalle ei saa antaa tuttia?

Mikäli tutti on usein suussa, se hidastaa vauvan ääntelemään ja puhumaan oppimista. Lisäksi tutin jatkuva käyttäminen saattaa lisätä korvatulehduksen sekä maitohampaiden reikiintymisen riskiä. Yli kaksivuotiaaksi tutin käyttäminen aiheuttaa herkästi myös purentavikoja lapsen hampaisiin.

Voiko vauvalle antaa kvinoaa?

Keliaakikoille sopivat puhdas kaura, tattari, hirssi ja kvinoa. Tärkeintä on, että lapsi oppii syömään gluteenittomia vaihtoehtoja monipuolisesti.

Mitä pukea vauvalle kesällä?

Jos vauvan rinta ja niska tuntuvat lämpimiltä ja hikisiltä, hänellä on liian kuuma ja on aika riisua joku vaate pois. Kesällä on hyvä pukea lapselle ohuita kerroksia. Pue lapselle mielestäsi tarpeeksi kerroksia ja riisu tai lisää tarvittaessa kerros.

Paljonko korviketta 4kk vauvalle?

Tässä iässä vauvat syövät yleensä noin 0,5-1,5 dl maitoa kerrallaan, joka 3. -4. tunti.

Mitä vauvalle päälle +5?

Parhaiten vanhemmat osasivat pukea lapsensa silloin, kun ulkona oli viitisen astetta pakkasta. – Oli mielenkiintoista todeta, että äitiyspakkauksen talvikerrosvaatetus eli toppa- ja välipuku sekä makuupussi riittävät pitämään lapsen lämpimänä viidessä pakkasasteessa.

Mitä vauvalle päälle kotiin lähtiessä?

Useimmat vauvat matkustavat sairaalasta kotiin autolla, joten ulkoilmassa ei viivytä pitkään. Vauvalle pakataan mukaan vastasyntyneelle sopivia vaippoja, aluspaita ja housut, potkupuku tai muu puuvilla-asu, sukat, tarvittaessa villavaatteet sekä haalari ja makuupussi.

Voiko vauvalle antaa Buranaa?

Burana 400 mg sopii yli 4-vuotiaille ja yli 20-kiloa painaville lapsille.

Saako vauvaa syöttää hikan aikana?

Vauvalle voi tulla hikka myös syödessä. Vastasyntyneen ruokatorvi on kapea, ja kun hän nielee nopeasti paljon maitoa, seurauksena voi olla pieni kramppi eli spasmi, joka aiheuttaa hikan. Tämä on vaaratonta ja menee itsestään ohi.

Miten antaa nestemäinen lääke vauvalle?

Pieniä määriä nestemäistä lääkettä voi annostella suuhun myös ruiskulla, jolloin lapsi ei niin helposti sylje lääkettä pois. Näin annosteltaessa ruiskun kärki suunnataan aina jompaankumpaan poskeen päin, jotta lääkettä ei vahingossa joudu hengitysteihin. Osa lapsista imee lääkkeen ruiskusta itsekin.

Minkä ikäiselle vauvalle suppo?

Panadol suppo 60mg on tarkoitettu tilapäisiin kipu- ja kuumetiloihin yli 3 kuukauden ikäisille lapsille. Jatkuvaan käyttöön ja alle 3 kuukauden ikäisille ainoastaan lääkärin ohjeen mukaan.

Jätä kommentti