Onko tupakan poltto laitonta alaikäisenä?

Tupakkalaki kieltää alle 18-vuotiaalta henkilöltä tupakan hallussapidon (118 §) ja tupakan maa- hantuonnin (63 §). Lisäksi tupakkalain mukaan on kiellettyä alle 18-vuotiaalle henkilölle myydä, välittää ja muuten luovuttaa tupakkatuotteita ja tupakointivälineitä (53 §).

Minkä ikäinen voi olla Kevytyrittäjä?

Kevytyrittäjyys on yksi vaihtoehto 15 vuotta täyttäneelle yrittäjälle. Lapsi tarvitsee yritystä perustaessaan edunvalvojansa eli huoltajansa suostumuksen ja allekirjoituksen kaikkiin asiakirjoihin eikä yritysmuodoilla ole sen suhteen eroja. Myös yrityksen sopimukset ja muut paperityöt pitää hoitaa huoltajan kautta.

Miten lapsi voi saada rahaa?

Alaikäisenä kannattaa kysyä vanhemmilta, sukulaisilta tai naapureilta kotitöitä, mistä he olisivat valmiita maksamaan sinulle. Kerää panttipulloja -tölkkejä ja vie ne kauppaan. Myy vanhoja tavaroitasi tai vaatteitasi kirpparilla tai nettihuutokaupoissa, jos vanhempasi antavat tähän luvan.

Onko laitonta pelata k-18 pelejä alaikäisenä?

Kuvaohjelmalaki kieltää K-18-merkityn pelin myymisen alaikäiselle, mutta peliliikkeiden mukaan osa vanhemmista hankkii pelejä lapsilleen. Kansallisen audiovisuallisen instituutin erityisasiantuntija Hanna Happo huomauttaa, että aikuisille suunnattujen pelien ostaminen alaikäiselle on lain hengen vastaista.

Miten perustaa yritys nuorena?

Lapsi tarvitsee yritystä perustaessaan edunvalvojansa eli huoltajansa suostumuksen ja allekirjoituksen kaikkiin asiakirjoihin eikä yritysmuodoilla ole sen suhteen eroja. Myös yrityksen sopimukset ja muut paperityöt pitää hoitaa huoltajan kautta. Kun alaikäinen lapsi on yrittäjä, hän käytännössä hoitaa vain työnteon.

Voiko alaikäinen omistaa osakeyhtiön osakkeita?

Alaikäinen lapsi voi olla osakeyhtiön osakkeenmerkitsijä ja perustamissopimuksen allekirjoittaja. Jos alaikäinen maksaa osakkeiden merkintähinnan omilla työansioillaan ja on vähintään 15-vuotias, hän voi itse merkitä osakeyhtiön osakkeet.

Miten aloittaa oma yritys nuorena?

Käytännössä lapsi tai nuori tarvitsee aina huoltajansa apua yrityksen perustamiseen ja yritystoiminnan pyörittämiseen. Nuorelle yrittäjälle sopii parhaiten pienimuotoinen yritystoiminta, jota harjoitetaan toiminimen avulla. Kevytyrittäjyys on yksi vaihtoehto 15 vuotta täyttäneelle yrittäjälle.

Voiko arvan palauttaa alaikäisenä?

Suomessa ikäraja rahapelaamiselle on 18 vuotta. Ikäraja on tiettyjen pelituotteiden kohdalla kuitenkin kierrettävissä, sillä täysi-ikäinen voi ostaa raaputusarvan, lottokupongin tai vedonlyöntilapun ja luovuttaa sen alaikäiselle.

Jätä kommentti